Olimme pääsiäislomalla Saariselällä.

Tulopäivänä hiihdettiin Kaunispäälle ja siellä heti korkattiin termarista kuumaa juomaa. Kaunispäältä alas tultua pistettiin oikein kotaan tuli ja nautittiin muun muassa lapinrieskahodareita. Iltasella hotellissa hiukan haukattiin vielä hiukopalaa, kuka sitä nyt tyhjin vatsoin unille.
Aamulla, tuhdin aamupalan jälkeen, hiihdeltiin Kiilopäältä mutkan kautta Saariselälle. Evästä nautittiin jokaisessa vastaantulleessa kodassa ja päivätuvassa ja välillä termarihömpsyt ja suklaatia ladunkin varrella. Illalla vielä ravintelissa poroatria.
Seuraavana päivänä satoi puoliltapäivin vaakasuoraan lunta, mutta ehdittiin kuitenkin hyvän sään aikana syödä jälleen tukeva aamiainen ja sen jälkeen evästellä taas mutkitellen Kiilopäältä Saariselälle. Useammankin latumajan munkit tuli testattua ja havaitsimme tiettyjä laatueroja. Iltapäivällä vielä tuiskua rohkeasti uhmaten puskettiin hotellin naapurissa olevaan kotaan ja tulisteltiin jälleen kunnolliset eväät. Loppupäivä olikin sitten hyvä pitää lumisadetta lämpimissä sisätiloissa muun muassa porotuotteita maistellen.
Viimeisenä päivänä, reippaanlaisen aamupalan jälkeen, lumikenkäiltiin Iisakkipäälle vaimeasti vain teetä muassamme, mutta lentokentällä otettiin sentään vielä yhdet munkit.

Mukavata oli ja maisematkin hienoja. Liikunnallinen itsetunto tosin mateli pohjamudissaan, sillä niin vauvat kuin vanhuksetkin vetivät ohi oikealta ja vasemmalta. Vika täytyy olla suksien huonossa voitelussa Ilmailulaitoksen takavarikoitua tökötit.

Kolmen vuorokauden aikana aktiivista liikuntaa tuli 4640 kcal:in tai 12,5 tunnin tai 58 kilometrin edestä, vaikka ulkosalla olimme reilusti enemmän. Mihin se kaikki aika oikein meni? Todellako syömiseen?